het zuidereiland
Bestel mensen,
2,5 week geleden ben ik weggegaan uit Tauranga. mijn baas baalde dr echt van dat ik ging, omdat ik goed kan werken volgens hem, maar ik wil de rest van Nieuw Zeeland verkennen voordat de winter begint. Ik bendinsdag 2 weken geledenmet debus naar Taupo gegaan,buiten de supermarktkwam ik Jarno tegen, een jongen uit Bergentheim, dat was grappig. De volgende dag ben ik op de Stray bus gestapt, dat is zon hop on hop off tour, ik vind liften een stuk leuker maar ik had nou zin om snel naar het zuiden te gaan. Met die mensen heb ik de tongariro day crossing weergedaan, dit keer zijn we er gewoon met een bus heen gegaan, de mensen van de bus verboden ons om mount doom te beklimmen, omdat daar te weinig tijd voor was. 3 van ons, andra (amerikaans), joakim (zweeds) en ik hadden er echt veel zin in om toch mount doom erbij te doen en we hebben het wel gehaald binnen de tijd. in 7 uur en 35 minuten hebben wij de crossing met mount doom erbij gedaan, dat is echt snel en het was supervet op de mount, vooral omdat we boven de wolken stonden. daar heb leuke filmpjes van gemaakt, die laat ik zien als ik terug ben in nederland. Daarna zijn we naar Wellington gegaan en daarna zijn we via de westkust, langs de NieuwZeelandse Alpen, naar het zuiden gegaan Ik ben uitgestapt in Wanaka, dat is een dorpje aan een supergroot meer met daarnaast heuvels en er achter bergen waar in de winter wintersport is. We hebben een van de heuvels naast het meer (1200 meter) beklommen en op de top kon je alle kanten op heuvels en bergen zien, zo ver als het oog reikt, ik vind het zuidereiland nu al een stuk mooier dan het noordereiland. Alex, een franse jongen die ik nog ken van Auckland, was ook in Wanaka. We hebben de laatste dagen gefrisbied in het park terwijl de zon achter de bergen ondergaat, dat was supermooi, we hebben ook de nodige potjes 'regenwormen' gespeeld, dat is mijn nederlandse spel dat goed aanslaat onder de backpackers in nieuw zeeland.
Straks ga ik liftend naar Queenstown om mijn reis te vervolgen.
groeten uit nieuw zeeland!
Leuk om weer eens van je te lezen!
Dus je bent daar lekker sportief bezig, haha..
Erg leuk dat je nu weer aan het reizen bent. Geniet er van, maar dat doe je volgens mij wel;).
Groetjes van Inez
Hey Edwin,
Ja, wij hoorden ook al dat het Zuidereiland zo mooi moet zijn. Zo te zien is het daar nog mooi weer. Leuk dat je Jarno daar ontmoette. Die filmpjes die je gemaakt hebt willen we graag zien. Kijk goed uit met het liften!
Groetjes van ons.
Hallo Edwin!
Het Zuidereiland lijkt mij prachtig. Wij hopen het ooit ook nog is te zien. Heel veel plezier en doe inderdaad voorzichtig met het liften.
groetjes en tot de volgende keer,
tante Gerdien
Was je niet moe van die berg pfff...dat liften is supercool lijkt me het ultieme gevoel van vrijheid maar kan ook link zijn dus wel goed op jezelf passen he ;-)
Groetjes xx
Hahah,
Was idd wel toevallig dat ik je tegen kwam bij de supermarkt...
De biertjes smaakte wel goed.
Veel plezier nog op het zuidereiland, ik blijf voorlopig nog in Taupo $ verdienen.
Misschien komen we elkaar wel weer keer tegen... Ik ben van plan om pas in Oktober-December naar het zuidereiland te gaan...
We houden contact
Trouwens ik woon in Bruchterveld ;-),
Greetz Jarno
Hi Edwin,
Leuk om wat van je te horen en natuurlijk volg ik je ook op fb. Ik denk dat als je weer thuis bent straks zo aan werk kan komen. Je doet zoveel ervaring op nu!! Geniet er nog een poos van.
Hartelijke groet,
Oom Bert en Tante Miny
Hey! Eindelijk doorgereisd dus! Goed bezig hoor! We zijn benieuwd wat je daar allemaal meemaakt! Leuk dat je weer foto's hebt geplaatst, zo blijven wij helemaal op de hoogte. Veel plezier nog! A, H & M
He Edwin,
Wat een prachtig avontuur zeg en wat zie je veel!!
Dat kan niemand je meer afpakken.
We zien nu al uit naar het volgend verhaal.
Doe voorzichtig aan en de hartelijke groeten van ons