edwin1989.reismee.nl

Auckland, de stray bus en wwoofing

Beste mensen,

Er is weer veel gebeurd de laatste tijd,

Ik ben in mijn laatste dagen in Auckland vooral veel uitgeweest en ik ben met een Rus en een Koreaan naar de dierentuin geweest. Het groepje van mijn hostelkamer viel al snel uit elkaar, omdat iedereen zijn eigen weg ging en mijn zoektocht naar werk heeft niks opgeleverd. Daarom ben ik vorige week zondag op de Stray bus gesprongen, dit is zon hop on hop off bus tour die door heel NZ gaat. De bus stopt op veel plekken waar je van allerlei activiteiten kunt doen en je ontmoet zo ook veel leuke mensen, omdat de bus vol backpackers zit. De eerste stop was Hahei, hier heb ik overdag gezwommen en savonds zijn we naar hot water beach geweest, dit is echt apart! als je daar savonds vlak bij de rand van de zee, dus net op het natte zand een kuil graaft dan stroomt er warm water in, ik geloofde eerst niet dat het zo heet was, maar het is echt superheet. als je een gat graaft van 10 centimeter dan stroomt er al water dat bijna kookt, zo heet is het. het is de kunst om de kuilen zo te maken dat er zeewater in stroomt om het hele hete water af te koelen en dan kun je er in liggen, maar dit is moeilijk en dat is ons niet goed gelukt helaas, maar wel supermooi om dat te zien. De volgende dag zijn we naar Raglan gegaan, hier heb ik (uiteraard) weer gesurfd en dat ging deze keer wel beter, je kunt het 100x proberen maar als het dan 1x goed gaat geeft het echt een kick. De volgende dag zijn we naar de Waitomo Caves gegaan, waar ik de grotten in ben gegaan en savonds hebben we in Maketu de haka gedaan. De volgende dag heb ik afscheid genomen van de mensen en ben ik op de bus naar de oostkust gestapt, hier zat ik in met alleen een duitse meid en een hele gekke buschauffeur. De volgende dag zijn we naar Maraehako Bay gegaan en de dag daarna naar Gisborne, door Nieuw-Zeelanders ook wel Gizzie genoemd. Hier ben ik opgehaald door een Engelse man en een Japanse vrouw van ongeveer 65 die organische groenten verbouwen, ik werk hier ongeveer 4 uur per dag voor kost en inwoning. Het is wel lekker om even rust te hebben, maar ik heb hier wel veel rust, ik zit in the middle of nowhere (het heet hier Tiniroto), op 45 minuten afstand van Gisborne en de laatste 25 minuten van de rit zijn we niemand tegen gekomen, zo afgelegen zitten we. Deze mensen hebben 500 hectare grond en de buren hebben 1000 hectare, dus ze wonen 2 km van elkaar af. Gisteren hebben ze mij naar een los staand huisje verhuisd, dit is wel leuk, maar er valt niet veel te beleven savonds, dus ik breng de avonden meestal door met smsen, ik heb gelukkig nog wel bereik met mn mobiel;) Ik probeer binnenkort weer op de Stray bus te stappen en mijn reis te vervolgen.

Ik zet ook fotos op mijn blog, dus houd het in de gaten;)

groet,

edwin

Pap en mam

Hoi Edwin,

Fijn dat het goed met je gaat. Wat ontmoet je toch veel mensen met verschillende nationaliteiten. Ook heel apart dat hete water in de grond. En dat je nu bij een tuinder werkt. Komt dat jaar dat je de hoveniersopleiding deed toch nog van pas.

Liefs van pap en mam.

Jarno

Hey Edwin,

Goed te lezen dat je het naar je zin heb, jammer dat je geen werk heb kunnen vinden in de buurt van Auckland.., nu heb je gelukkig wel beetje werk voor kost en inwoning

heb de verhalen gehoord van Hot waterbeach, helaas ben ik er nog niet geweest, ik ben vorig jaar langs de westkust getoerd ivm overstroming in Gisborne..

Geniet er voor al van, en probeer zoveel mogelijk dingen zien etc...

heel veel plezier.. :)

misschien treffen we elkaar nog wel..

Greetz Jarno

fam kieftenbeld

Hallo Edwin fijn te lezen dat het goed met je gaat en dat je veel mensen ontmoet en op nieuwe plekjes komt we blijven je volgen greetings from heeten

Araldo, Henrike & Marlin

Jeeej eindelijk weer een berichtje! Fijn dat je werk hebt gevonden! Spreek je die mensen waar je voor werkt veel of ben je voornamelijk alleen? En wat zijn je plannen voor de komende tijd?

henk en riek uitslag

Hallo Edwin,

Wij zijn vanochtend weer terug in Nederland gekomen, vanuit Nieuw Zeeland. We hebben een mooie vakantie gehad en sommige dingen gezien waar jij ook bent geweest, zoals b.v. de gloeiwormen in de grotten bij Waitomo. We vonden het leuk je in Nieuw Zeeland te ontmoeten. Mooi dat je al wat werk gevonden hebt. We hopen dat het lukt later ook wat geld te verdienen voor een fijne reis door dat mooie land.
groeten Henk en Riek Uitslag

Inez

Leuk om weer wat te lezen! Succes bij het werken met organische groenten, hoop dat het bevalt!
Ook alvast veel plezier met je vervolgreis, al plannen gemaakt?

John Hekman

Check! Hahei Hot water beach & Waitomo, daar ben ik ook geweest. Die middle of nowhere die je beschrijft ben ik wel echter niet gestopt :P

Hoorde vanochtend dat je nu op zuidereiland zit. Misselijk van de weg van Picton naar Nelson? Je bent wel snel weg van het noorden, niet even bij Tongariro wezen kijken?

Groet John.