kerst
Beste mensen,
Afgelopen weekend hebben we kerst gevierd in het hostel in Tauranga. Hier zat ik met een stuk of 12 Argentiniers die hun mate delen, dat is een soort kruidenthee die je uit een kruik drinkt door een metalen rietje. Verder waren er 2 fransen, een chinees, 2 kiwi's (inwoners van NZ) en nog wat andere mensen. We hebben op kerstavond allemaal een gerecht gemaakt dat typerend is voor ons land, om dat samen met iedereen te delen. Ik heb hutspot gemaakt, dat vonden ze verassend genoeg erg lekker.
Vorige week heb ik kiwiplanten gesnoeid. De eigenaar van het hostel had dat werk voor ons geregeld. Het was hard werk, een Indase gast was onze baas, hij sprak zeer beperkt engels, maar de zinnen 'work faster' en 'I dont pay you to talk i pay you to work' kon hij wel goed uitspreken. We kregen onder het minimumloon betaald en we werder erg opgejaagd, daarom zijn 2 jongens na de 1ste dag al gestopt. 1 jongen is na de 1ste dag ontslagen omdat hij niet snel genoeg was en Tibo (frans) en ik hebben 3 dagen gewerkt, daarna stopten we, mede omdat we van de baas een snoeischaar moesten kopen om ons werk te vervolgen.
Ik ben de laatste dagen vooral met de Argentiniers omgegaan. De sfeer in het hostel was heel goed onder de backpackers, maar de eigenaar van het hostel was er beslist niet blij mee dat we met ons werk stopten en ik mocht hem toch al beslist niet, daarom zit ik nu in een ander hostel in Tauranga.
en ow, wouter en bianca, ik heb ook van dat zuidereiland gehoord ja. Ik ken wat mensen daar die zeggen dat er ook niet veel werk is, daarom blijf ik voorlopig op het noordereiland plakken;)
groet,
edwin
He Edwin,
Wat een verschillende mensen ontmoet je toch zeg.
En wat leuk dat je allemaal een gerecht uit je eigen land maakt. En dat ze HUTSPOT nog lekker vinden ook.
Heel apart toch. Wat jammer dat je niet zo makkelijk werk kunt krijgen en als er al werk is dan heb je ook nog zo'n slavendrijver. Nog een goede jaarwisseling gewenst hoor. Ben benieuwd hoe je dat weer gaat vieren.
Groetjes oom Dick en tante Henny
Hi Edwin,
Wat een belevenissen opnieuw en leuk dat je hutspot gemaakt hebt. Jammer dat het zo lastig is om werk te vinden, maar misschien in het nieuwe jaar heb je meer geluk. Veel plezier nog!
tante Miny
Leuk om weer wat te horen.
Toch grappig om daar kerst te vieren met een temp van 20 a 30 graden.
Ik heb misschien nog wel een adres in de buurt van Taupo waar je misschien kunt werken, maar dat wist je ook al...
Ik hoop dat je snel een beetje werk vind en ik blijf je zekerz volgen..
Greetz Jarno
Hoi Edwin,
Hutspot is echte Hollandse kost. Wat leuk dat ze dit allemaal erg lekker vonden. Zo komen jouw kookkunsten nog goed van pas. Dit missen we wel.
Ga je oudejaarsavond nog oliebollen bakken?
Groeten van je ouders.
Hallo Edwin,
we vinden het wel leuk om te horen dat N-ZL geen luilekkerland is.Aanpakken is het devies.
In Nederland gaan we steeds meer dezelfde kant op.
Afijn,van zulke ervaringen leer je.
We wensen jou nog een leuke tijd daar aan de andere kant van de bol en natuurlijk een goede jaarwisseling midden in de zomer.
Edwin,
omdat je onze tijd ver vooruit bent: ik wens je een gelukkig 2012 toe!! (Ben ik de 1e??) Wij houden tijdens de 12 uur latere jaarwisseling hier wel een oogje in het zeil op je pappie en mammie, dus maak je daar vooral geen zorgen om. Ze zijn in goede handen. Geniet er nog van in N-Z.
Hallo Edwin,
Een heel gelukkig 2012 in Nieuw-Zeeland toegewenst! Heb je de oliebollen nog gemist en het werken bij de bakker? Papa mist de lekkere dingen wel die je vaak meenam van de bakker. We hopen dat je nog een fijne tijd hebt aan de andere kant van de wereld.
Liefs van ons.
Hey Edwin,
Wat leuk om met kerst gerechten te maken die echt bij je eigen land passen. En hutspot voor Nederland is een goed idee! Was dat wel lekker zo in het zomerweer?;)..
Hoop voor je dat je nog een beetje werk kunt vinden daar.
En natuurlijk nog de beste wensen vanuit Nederland!
Groetjes Inez
Hoi Edwin,
Nog de beste wensen voor 2012! Was het bijzonder om kerst en oud en nieuw in de zon te vieren? We vinden het erg leuk om je verhalen te lezen. Veel plezier gewenst!
Groetjes.
Hallo Edwin nog de allerbeste wensen voor 2012 en we hopen dat je nog een erg leuke tijd hebt