work hard, play harder
Beste mensen,
Het snoeien van kiwiplanten is inmiddels afgelopen. De andere bedrijven in de Bay of Plenty waren 2 weken voor ons klaar met snoeien, dus onze aannemer kreeg de laatste 2 weken zon 30 tot 50 telefoontjes per dag van mensen die werk zochten. Ook dit benadrukt hoe moeilijk het is om hier werk te vinden en hoe veel geluk ik heb gehad dat ik voor deze aannemer kon werken. Vorige week was de laatste week dat we kiwiplanten snoeiden, op de donderdagmorgen van die week liep ik 's ochtends een bakkerij binnen om iets te kopen, ze herkenden mij omdat ik daar zon 3 maanden geleden had gevraagd of ze werk voor mij hadden en klabam! ze boden mij meteen een baan aan en nu ben ik bakker, nog steeds naast mijn werk in de mosselfabriek. Doordeweeks werk ik van 5 tot 6 uur 's ochtends in de bakkerij, voordat ik (op mijn longboard) naar de mosselfabriek ga en op de zaterdag werk ik er een hele dag (11 uur). De laatste 2 weken heb ik 60 uur p/w gewerkt en daar ben ik echt superblij mee.
Laatst zijn we met een hele club uit het hostel naar een waterpark geweest, daar hadden ze kajaks en waterfietsen die je kon gebruiken, een klimmuur een glijbaan en nog veel meer, maar het mooiste was de blob. Dat is een langwerpig springkussen dat op het water ligt. een persoon ligt op het uiteinde van het kussen (met een helm op en een zwemvest aan) en iemand anders springt van een platform op het kussen en lanceert de ander. Dat was echt supermooi. we hebben ook mensen met 2 en soms met 3 personen gelanceerd.
Je kunt merken dat de zomer voorbij is. de dagen worden korter en het word kouder en het regent meer, dus op het strand liggen is er niet meer bij. Alles heeft zijn charmes, op regenachtige dagen spelen we spelletjes in het hostel en dat is ook leuk.
Ik heb er soms best zin in om verder te reizen, omdat ik al 3 maanden in Tauranga ben, maar ik blijf hier nog een poosje om te sparen en omdat ik blij ben met mijn nieuwe werk in de bakkerij.
excuses voor het feit dat het zo lang duurt voordat ik deze reisblog maakte, maar ik had er de laatste weken geen tijd voor ivm het vele werk.
groeten vanuit Nieuw Zeeland
Hi Edwin,
Goed bezig jongen en wat zijn we trots op jou!! Je zal nog wel niet snel naar huis komen, maar na 1 jaar moet dat wel he? Tot ziens op FB en we houden je verhalen in de gaten.
Veel liefs van Oom Bert en Tante Miny
Hey Edwin,
Wat ben je toch een harde werker. En dat je nu ook bij een bakker werkt. Toen je in je vrije tijd veel bij een bakker in Hardenberg werkte vond je het daar ook leuk. Daar was het ook altijd hard werken. Komt deze ervaring je toch nog goed van pas. Wat is het toch fijn dat je overal zo van kunt genieten.
Liefs van ons.
Hoi harde werker! Poeh, je bent er maar druk mee zeg! Fijn dat het zo goed bevalt daar! En mooi dat je nu een poos kunt werken, dan kun je straks weer verder reizen. Veel plezier de komende tijd!
Hallo Edwin,
leuk die nieuwe baan bij de bakker.
Wat maken ze daar allemaal en wat eten ze daar aan brood en gebak?
groet en succes
Hey Edwin,
Leuk weer een verhaal te lezen van je. gelukkig dat je werk hebt je bent van alle markten thuis zie ik..
60 uur werken in de week is best veel, maar ja het is voor een goed doel ;-)
Ik mag van geluk spreken dat ik al een adres heb om te werken voor 3 maanden.
Anders was het voor mij wel moeilijk geweest om werk te vinden.
Zo gauw ik ben aangekomen in Auckland zoek ik wel contact met je..
Nog bedankt voor de tip van Frienz hostel in Auckland.
Tot gauw,
Hey Edwin,
Leuk om weer wat van je te horen. Fijn dat alles goed gaat. Grappig dat het bij jou steeds kouder wordt, terwijl hier de lente in aantocht is. Dat van die blob klinkt goed; moeten ze in NL ook introduceren! Veel plezier nog daar en geniet ervan!
Groetjes!
Hoi Edwin,
we volgen je nog steeds en de tijd zal wel snel gaan nu je zo druk bent.
Straks ben je in Nederland overal inzetbaar met al die ervaringen op jouw cv.